Adsorptiedrogers voor perslucht

Adsorptiedrogers voor perslucht

Perslucht met drukdauwpunt tot -70°C

Met de ALMiG adsorptiedroger bereikt u een drukdauwpunt tot -70°C . Zeer droge perslucht, energiezuinige & efficiënte adsorptiedrogers.

Een adsorptiedroger verwijdert het vocht uit perslucht met een droogmiddel (“desiccant”) zoals geactiveerd aluminiumoxide. Dit droogmiddel bindt de watermoleculen en haalt op die manier het vocht uit de perslucht. De perslucht is dan klaar voor gebruik. Adsorptiedrogers zijn geschikt voor buiteninstallaties omdat ze zeer droge perslucht leveren. Een adsorptiedroger bereikt een drukdauwpunt tot -70°C en is daardoor de juiste oplossing voor toepassingen die een laag drukdauwpunt nodig hebben. Dit is vaak zo in de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie of in hoogtechnologische sectoren.

Adsorptiedrogers met verschillende capaciteiten

De adsorptiedrogers voor perslucht van ALMiG Compressor Systems zijn verkrijgbaar in diverse capaciteiten.

De kleinste adsorptiedrogers verwerken 7,2 m³/ uur , de grootste 4.280 m³/ uur (gemeten bij 7 bar, 20° C omgevingstemperatuur en 35° C inlaattemperatuur).

Hou rekening met de volgende punten om de juiste adsorptiedroger te kiezen:

  • Het benodigde drukdauwpunt (-20°C, - 40° C of – 70 ° C)
  • Het volume aan perslucht
  • De maximale temperatuur aan de inlaat van de droger
  • De maximale en minimale omgevingstemperatuur
  • De maximale persluchtdruk

Drukdauwpunt tot -70°C dankzij de adsorptiedroger

Het drukdauwpunt is de temperatuur waarbij waterdamp condenseert in water bij een bepaalde druk. Hoe lager het drukdauwpunt, hoe droger de perslucht.

Kies de juiste adsorptiedroger en bereik een drukdauwpunt tot -70° C.

Hoe werkt een adsorptiedroger?

Een adsorptiedroger heeft twee aparte drukvaten die met elkaar verbonden zijn. Beide vaten zijn met een adsorptiemiddel gevuld. De vochtige perslucht gaat van de compressor naar filters en van daaruit naar de adsorptiedroger.

Eén van de drukvaten van de adsorptiedroger droogt de perslucht grondig doordat het adsorptiemiddel de waterdampmoleculen opslorpt. Vervolgens gaat de droge perslucht naar een filter om uiteindelijk terecht te komen in het leidingsysteem en bij de persluchtverbruiker.

Als het droogmiddel in het drukvat verzadigd is, zorgt een switch ervoor dat de binnenkomende perslucht naar het andere vat gaat. Het tweede vat droogt de perslucht terwijl het droogmiddel in het eerste vat “regenereert”, dit wil zeggen dat het vocht terug uit het adsorptiemiddel verwijderd wordt. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Sommige drogers gebruiken hiervoor geëxpandeerde perslucht, andere warme lucht.

Na een bepaalde tijd neemt vat 1 de taak weer over van vat 2 en regenereert vat 2. Bij kleinere adsorptiedrogers gebeurt deze wissel op vaste tijdsintervallen. Bij de grotere drogers zorgt een ingebouwde elektronische drukdauwpuntmeting voor de wissel. Dit is energiebesparend en efficiënter omdat daarbij minder spoellucht verbruikt wordt.

Adsorptiedroger: Zeer droge perslucht

Er komt heel wat bij kijken om de ideale adsorptiedroger te selecteren.

Adsorptiedrogers verbruiken meer energie dan een koeldroger maar bereiken ook een lager drukdauwpunt. Een adsorptiedroger levert zeer droge perslucht.

Hebt u minder droge lucht nodig? Kijk dan eens naar onze koeldrogers.

Hulp nodig? We berekenen graag voor u welke adsorptiedroger het meest geschikt is.

Lees ook deze tips voor droge perslucht.

Technische informatie

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier